F1: Elmozdítják az Amerikai Nagydíjat? 1
F1: Elmozdítják az Amerikai Nagydíjat? 2

F1: Elmozdítják az Amerikai Nagydíjat?

F1: Elmozdítják az Amerikai Nagydíjat? 5
F1: Elmozdítják az Amerikai Nagydíjat? 6
Fotó megosztása:
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) múlt pénteken adta ki a 2012-es Forma-1-es világbajnokság első naptártervezetét. A menetrendben minden idei futam szerepel, új versenyként pedig bekerül az Amerikai Nagydíj is, ezzel példátlan hosszúságúra, 21 futamosra bővül a szezon.

A texasi Austinban visszatérő USA-beli verseny időpontja azonban aggodalmakat váltott ki, hiszen bár logisztikai szempontból ésszerű, hogy a hagyományosan június eleji Kanadai Nagydíj mellé kerüljön, az időjárás gondot jelenthet.  

Az austini American Statesman című lap arra emlékeztetett, hogy tavalyelőtt június 17-én például 38 fok és 94 százalékos páratartalom volt, azaz a texasi nyár nem kímél sem embert, sem felszerelést. Az FIA Szenátusának elnöke, az amerikai Nick Craw szerint még nincs kőbe vésve az időpont.

“Ez a tervezett dátum, de nem válik véglegessé szeptemberig vagy decemberig. Ezért lehetséges még az őszi időpont is, amely hűvösebb körülményeket biztosíthatna” – állította a lapnak Craw, hozzátéve azonban, hogy a változtatást a futamot szervező Tavo Hellmundnak az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone-nak közösen és teljes egyetértésben kellene kérelmeznie, ezt pedig nem tartja valószínűnek.