Az eredeti, május 1-jei határidő helyett újabb egy hónappal, június elejéig kitolná a Bahreini Nagydíj szervezőitől várt válasz határidejét a Formula One Management (FOM). A sportágat irányító szervezet elnöke, Bernie Ecclestone ezt a Reuters hírügynökségnek nyilatkozta.

“Azt hiszem, beleférne a június eleji válasz is. Heteken belül változhatnak a dolgok, sosem lehet tudni. Hirtelen minden békésre fordulhat egy hónap alatt, és ha mégis örülnének [a bahreiniek], hogy megrendezhetik az eseményt, mi is örülünk, ha ott lehetünk” – mondta Ecclestone.

Nem véletlen, hogy Bernie ennyire ragaszkodik a nagydíjhoz és újabb esélyt akar adni Bahreinnek. Ha csillapodna a fővárosban érzékelhető politikai feszültség és mégis megrendeznék a márciusban elhalasztott versenyt, 40 millió dollár ütné a FOM (és Ecclestone) markát. Ennyi a bahreini F1-es futam jogdíja.

Összehasonlításul: a török kormány vonakodik kifizetni Ecclestone-nak a Török Nagydíj duplájára (13 millióról 26 millió dollárra) emelt jogdíját, ezért lehetséges, hogy idén láthatjuk utoljára a száguldó cirkuszt Isztambulban.