A Mercedes GP tavaly nem sok kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhetett, egy dologban azonban mindenképpen a mezőny legjobbjai voltak: a bokszutcai munka gyorsaságában verhetetlen volt a brackleyi csapat.

A hagyományt idén is folytatják, az Auto Motor und Sport összeállítása szerint az eddigi három futamon megint ők dolgoztak a leggyorsabban. A Mercedes garázsa előtt idén összesen 14 kerékcserét bonyolítottak a futamokon, ezek átlagideje pedig 22,301 másodperc volt a bokszutca megtételével együtt.

A McLaren szorosan a második, mindössze 82 ezreddel gyengébb a hasonló átlaguk, a harmadik helyen pedig a címvédők, azaz a Red Bull áll – mindkét csapat 17-17 kerékcserét zavart le idén.

Mögöttük a Sauber, a Force India és a Renault áll, a Ferrari szemre többször lassú kerékcseréit a számok is igazolják, 1,483 másodperccel a Mercedes mögött csak a hetedikek.

A bokszutcában legtovább a Hispania autói időznek a kerékcserék a alatt, a sereghajtó átlagos bokszkiállása 3,375 másodperccel tart tovább, mint a Mercedesé.