A Kínai Nagydíj forulópont lehet a Team Lotus csapat számára, hiszen ezen a futamon léptek ki először a futottak még kategóriából, már a középmezőnybe tartozó csapatokkal harcoltak a jobb helyezésekért.

A norfolki alakulat komolyan gondolja az előrelépést, ezért új beszállítóval kötött megállapodást. A következő három évben a holland Rodac cég látja el a csapatot pneumatikus berendezésekkel. A hollandok korábban a Super Agurival álltak szerződéses viszonyban.

“Büszkék vagyunk rá, hogy a Rodac a Team Lotus hivatalos partnere lett és ezzel olyan illusztris társaságba került, mint a Renault, az Air Asia, a CNN és a Pirelli. Bízom benne, hogy berendezéseink hozzájárulnak a gárda sikereihez” – mondta Leon J. W. Melchior, a Rodac vezérigazgatója.

Remélhetőleg a Rodac nevéhez valóban kapcsolódnak majd eredmények, és nem a szélmalomharcra kell majd emlékezni, mint a legutolsó holland érdekeltségű cég, a Spyker esetében történt.

A bokszutcában történő mozgást, szállítást is egy új partner segítségével oldja meg a Team Lotus és az általa támogatott GP2-es alakulat, a Team AirAsia. Ezentúl Bombardier quadokat használnak, amelyek a csapat színeiben pompáznak majd.