A kismillió egyéb érdekeltség mellett a 20th Century Fox filmstúdiót, az amerikai és egyéb országokban működő FOX és a SKY televíziós csatornákat, az USA-ban az F1-et közvetítő SPEED tv-t, a New York-i Wall Street Jorunalt és a brit The Timest is birtokló amerikai médiabirodalom, a News Corp. a Forma-1 megvásárlását fontolgatja.

A brit SKY News tegnap este közölt riportja egy a helyzetet alaposan ismerő névtelen bennfentesre hivatkozva közölte a hírt. Az informátor szerint a Rupert Murdoch vezette cégbirodalom a Sauberben is érdekelt, a világ leggazdagabb emberének tartott mexikói Carlos Slimmel közösen vásárolná meg az F1-et a jelenlegi tulajdonostól, a CVC befektetési csoporttól, vagy ha ez nem lehetséges, legalább a sportág közvetítési jogait venné meg.

A sztorit napvilágra hozó újságíró, Mark Kleinman azt is hozzátette, hogy Murdochék már legalább egy, az F1-ben érdekelt autógyártóval is tárgyaltak. A gyártót nem nevezték meg, de könnyen lehet, hogy Slimen keresztül a Sauberben is érdekelt Ferrariról van szó: a maranellói gyártó az elmúlt pár évben jó néhányszor fenyegetett már kiszállással, nem titkoltan elégedetlen az F1 mai viszonyaival.

“A CVC tervei között jelenleg nem szerepel az F1 eladása, de egy magánbefektetői kör előbb-utóbb úgyis az eladás mellett dönt valamikor. A News Corp. tapogatózása azt mutatja, hogy a cég szeretne a globális sport világába is belépni, ami eddig nem sikerült neki” – mondta a riporter.

Ahogy nemrég, az F1-et irányító Bernie Ecclestone a mostani hírre reagálva is cáfolta, hogy a sportágat eladnák. “Ez hülyeség, az F1 nem eladó” – fogalmazott tömören az angol a Daily Telegraph-nak nyilatkozva.