A Williams a 1978 óta, azaz soha nem kezdett még olyan rosszul idényt, mint 2011-ben, a grove-i alakulat három futamon mindössze két pont nélkül célba érést mutathat fel. A csapat elnök-vezérigazgatója, Adam Parr a hétvégén elismerte, hogy a pocsék teljesítmény változtatásokért kiált, amibe a személycserék is beletartoznak.

“Tudjuk, hogy változtatni kell a dolgokon, szóval ez az üzenet. A személycserék nélkül nem lehetséges a változtatás. Három dolgot lehet tenni: változtatni a szervezésen, a szervezeten és emberek jöhetnek vagy mehetnek. Azt hiszem, mindhárom téren lépnünk kell.”

“Nem a pénzhiány a gond. A pénzhiány nem lehet a bajok oka. Vannak csapatok, amelyek egyértelműen kisebb forrásokkal is jobban teljesítenek nálunk. Nem jutunk előre, szóval változtatnunk kell, hogy ez megtörténjen.”

Parr a Williams technikai igazgatói posztját 2005 óta betöltő Sam Michaelre külön is kitért.

“Sam egy kivételesen tehetséges, keményen dolgozó, elkötelezett ember. Magától is tudja, hogy van-e oka aggódni vagy sem. Ha Sam úgy látná, hogy a csapat érdeke az, hogy lelépjen, már holnap megtenné. Szó nélkül. A csapat érdekében bármit megtesz.”

Az Autosportnak nyilatkozva maga a technikai igazgató is elismerte, hogy a pakliban van a távozása.

“Azt hiszem, az idei teljesítményünk egyértelműen nem elég jó. Számos különböző oka van ennek, de akárhogy is legyen, belátom, hogy ez rajtam csapódik le. Szóval pillanatnyilag felülvizsgáljuk a helyzetet a Williamsnél – én is részt vállalok ebben és örömmel teljesítem, bármilyen szándéka is legyen a csapatnak velem.”

“Egy dolognak nem örülnék csak, ha nem változtatnánk semmin. Még ha mindenki azt állítaná, hogy minden tökéletes, akkor is tudom, hogy nem így van. Nem vagyok elégedett a csapatként végzett munkánkkal, ideértve önmagamat is. Nem vonom ki magam ez alól.”

“A csapatnak kell majd döntenie róla, mit is szeretne, a döntésben én is részt veszek és magamnak is döntenem kell arról, hogy mi lenne a legjobb a csapat számára. Mindannyiunknak szerződése van, nekem is, egészen az idény végéig. Szóval bármi is történjen az átszervezés keretében, távozok-e majd vagy sem, semmiképp sem hagynám el a Williamst az év vége előtt, tartom magam a szerződéshez.”

“De ami a folyamatot illeti, nagyon is nyitott vagyok, nagy változtatásokra van szükség, mert ami most van, az nem működik” – magyarázta az ausztrál, akinek vezetése alatt egyetlen futamot sem nyert a korábbi sokszoros bajnok alakulat.