Ahogy a korábbi két versenyhétvégén, a Ferrari Sanghajban sem tudott beleszólni a pole sorsába, a vörös autók Sebastian Vetteltől majdnem másfél másodperccel elmaradva az 5-6. helyen zártak. Úgy tűnik, Fernando Alonso mostanra megszokta a helyzetet és abban bízik, hogy ahogy Melbourne-ben és Sepangban, vasárnap ezúttal is erősebb lesz majd a futamon, mint az időmérőn.

“A versenytempóban sokkal jobban bízunk, mint az időmérősben. Láthattuk már az előző két futamon. Szombatonként egy kicsit küszködünk, szóval holnapra versenyképesebb autót várok, az ötödik helyről rajtolva pedig bármi lehetséges” – nyilatkozta a spanyol az Autosportnak.

“Továbbra is a dobogó a cél, az álom. Ha sikerül, rendben, ha nem, a negyedik hely, ha az sem, az ötödik is rendben lesz” – mondta utalva arra, hogy a pontgyűjtögetés, a hátrány minimális szinten tartása a legfontosabb feladat jelenleg.

Alonso elégedett volt a Ferrari kvalifikációs teljesítményével, úgy véli ő, és a tőle csak századokkal elmaradó Felipe Massa is mindent kihozott az autóból:

“Azt hiszem, jól teljesítettünk ma, az ötödik-hatodik hely pillanatnyilag a maximum azzal, amink van. Hoztuk ma, amit hoznunk lehetett.”