Több más csapat – a Williams, a Ferrari, a Mercedes – mellett a Team Lotus is a Red Bull-féle diffúzorba vezetett kipufogó lemásolásán dolgozik. Heikki Kovalainen szerint a Spanyol Nagydíjra tervezett fejlesztésükkel nagy esélyük lehet rá, hogy valóban a középmezőnybe emelkedjenek.

“Tudjuk, hogy jókora teljesítménynövekedés jöhet, ha sikerül eltalálnunk. Dolgozunk rajta, remélhetőleg Spanyolországra meglesz. Úgy érezzük, hogy a számok jók lehetnek, alig várom. Remélhetőleg sikerül kiaknáznunk, jól működik majd” – mondta a finn az Autosportnak.

Kovalainen szerint, ha sikerül a megbízhatósági problémákon felülkerekedniük, már idén gondolhatnak akár az esetleges pontszerzésre is.

“Malajziában pontosan azt hoztuk, amit vártunk, míg a középmezőny csapatai egy helyben álltak. Ezután jön a nehéz lépés, a top10-be való betörés. Az lesz igazán nehéz számunkra, hiszen még fejlődnünk kell. Jobb infrastruktúrára, több emberre van szükségünk a csapatnál. Még növekednünk kell, új csapat vagyunk.”

“De azt hiszem már majdnem ott járunk, hogy belépjünk közéjük. Csak néhány fejlesztés kell – remélhetőleg jobbak, mint az ellenfelekéi -, és túl kell lépnünk a megbízhatósági problémákon. A kormányszervóval még mindig gondjaink vannak. Ez még akkor is érezteti a hatását, amikor jól megyünk. Szóval ha ezeket sikerül helyrerázni, akkor tényleg versenyben lehetünk az előttünk lévőkkel, ami fantasztikus lenne.”