Ami az egyiknek sorscsapás, másvalakinek szerencse – kiválóan példázza ezt Robert Kubica és Nick Heidfeld esete. A lengyel pilóta február elején szenvedett súlyos ralibalesetet, ezért a Renault-nak megbízható, hosszú távú pótlást kellett keresnie. A poszt a lengyel egykori BMW-s csapattársáé, az idény előtt épp állástanul álló Heidfeldé lett, aki a szezonnyitón ugyan bukdácsolt, de a Maláj Nagydíjon már remek versenyzéssel a csapat második dobogós helyezését szerezte meg.

A német már a szerződtetése idején is elmondta, hogy egy kis lelkiismereti problémát okozott számára a helyzet kihasználása, mert kedveli és sajnálja Kubicát, és úgy tűnik, nem csak udvariaskodott, a Maláj Nagydíj után meleg hangú nyílt levélben üzent a lengyelnek.

“Láttad ezt? A sisakom elejére feltettem a logódat, az oldalára pedig a lengyel zászlót. Szerettem volna, hogy lásd, gondolok rád. Meg akartam mutatni a szurkolóidnak is, hogy ma is az F1 és a csapat része vagy!” – írta honlapján Heidfeld.

“Ez a harmadik hely is a tiéd! A futam alatt többször is gondoltam rád, a célvonalon átérve pedig elöntött a boldogság. Tudom, mit gondolsz most: a Lotus Renault csodás autót épített, minél előbb vissza akarok térni. Gyere minél hamarabb és vezesd! Menni fog. A legjobbakat kívánom a felépülésedhez, mielőbbi gyógyulást!”