A Williams radikális építésű autóval állt elő 2011-re és a teszteken nem is szerepelt túl rosszul, az idényt azonban katasztrofálisan kezdte a patinás csapat. A grove-iak versenyzői sem a szezonnyitón , sem a múlt heti Maláj Nagydíjon nem értek célba, eddig egy nagy kerek nulla a csapat eredménye – két dupla kieséssel még sosem nyitott az alakulat.
 
A Williams elnöke, Adam Parr alapos vizsgálatot ígér:

“Ahogy a Williamsnél mindenkit, engem is meglepett és elkeserített a kezdésünk. Az FW33-as ambiciózus koncepciója, a motorpartnerség folyamatossága és Rubens Barrichello immár második nálunk kezdett idénye ellenére nem teljesítettünk. Különösen kellemetlen ez azért, mert a Williamsnél mindenki elképesztő munkát végzett és a téli teszteken viszonylag erősek is voltunk.”

“Először is fel kell ismernünk, miben vagyunk erősek és mik a gyenge pontjaink. Az FW33-assal bizonyos tekintetben komoly sikereink vannak, ezekre kell építenünk. Sanghajra és Isztambulra is vannak ígéretes újításaink, meglátjuk, hogyan szerepelnek majd. Felül kell kerekednünk a megbízhatósági problémákon, mert ezek nemcsak az eredményekre vannak hatással, de a fejlesztésekre fordítható erőforrásokat is elvonják. Előrébb fogunk lépni, de ez nem változtat azon a tényen, hogy nagyon hátul kezdtünk.”

Parr azt állítja, hogy ha szükséges, akár gyökeres változtatások is történhetnek a csapatnál az eredményesség érdekében.

“Nemcsak a rövid távú problémákkal foglalkozunk majd tehát, együttes munkával a csapat 2012-re és azon túli megerősítésén is dolgozni fogunk. Minden területet megvizsgálunk, semmi sem szent, de természetesen módszeresen és nem kapkodva haladunk majd.”