F1: Bizonyított a Sauber 2 A Sauber Melbourne-ben kiválóan kezdte az idényt, hiszen Sergio Perez és Kobajasi Kamui a 7-8. helyen zárt a szezonnyitón. Az eredmény a futam után elúszott, hiszen a versenybírók a hátsó szárny szabálytalansága miatt mindkét autót kizárták, de a Maláj Nagydíjon megmutatta a csapat, hogy ezután is számolni kell velük.

“Jó volt az autó, a csapat jó munkát végzett, nagyon örülök, hogy sikerült megszerezni az első pontjainkat. A kétkiállásos stratégia egy kicsit rizikós volt, de végül bejött. A szokatlan stratégia egyik velejárója, hogy az ember mindig más tempónál jár, mint az ellenfelek. Volt pár kellemes csatám Mark Webberrel és Michael Schumacherrel, azokat igazán élveztem” – mondta a Hamilton hátrasorolása után hetedikként záró Kobajasi.

A stratégiája alapján az újonc Perez is esélyes lehetett volna a pontszerzésre, de egy szerencsétlen eset miatt idő előtt be kellett fejeznie a versenyt.

“Valami leesett Sebastien Buemi autójáról és eltalálta a padlólemezemet. A tűzoltókészülék bekapcsolt, az elektronika pedig leállt. Kár, hogy nem tudtam befejezni a versenyt, mert az autó jónak tűnt. Talán korábban is kiállhattam volna friss gumikért, de azt hittük, nagyobb eső érkezik” – magyarázta a mexikói ifjonc.