F1: Meglepte a McLarent a sepangi hőség 2 Délelőtt Lewis Hamilton, délután Jenson Button végzett a második helyen az éllovas Mark Webber (Red Bull) mögött a Maláj Nagydíj első edzésnapján. Hamilton délelőtti megsemmisítő, 1,6 másodperces lemaradását Button délután 5 ezredre dolgozta le, ám sokak szerint a Red Bull még nem mutatta meg a valódi tempóját. A McLaren-Mercedes pénteki teljesítménye így is elismerésre méltó.

“A második tréning sokkal jobban alakult, mint az első, délelőtt voltak problémáink. Elindultunk egy bizonyos irányba a beállításokkal, hogy megoldást találjunk a Melbourne-ben tapasztalt problémákra, de ez a pálya sokkal másabb, mint az ausztrál volt. Ezért visszatértünk az alapbeállításhoz, és most már minden sokkal jobban néz ki” – értékelte a pénteki napot Button.

“Mindenki a hátsó kerekek tapadásával bajlódott. A gumik teljesen másképp viselkednek itt, mint Melbourne-ben. Elég csalóka a helyzet, de mi már szembesültünk ezzel a téli teszteken, így vannak tapasztalataink a kivédésére. Úgy érzem, jó irányba haladunk [a beállításokkal], remélhetőleg ennél előrébb is léphetünk” – mondta a 2009-es malajziai győztes.

Hamilton ugyanazokat a problémákat tapasztalta a szabadedzéseken, mint a csapattársa. “A pálya állapota [a hőség miatt] teljesen más, mint amit Melbourne-ben láttunk, a gumik sokkal kevésbé tartósak. Vasárnap három kerékcserére számítok” – jelentette ki Lewis, hozzágondolva, hogy akkor, ha nem fog esni.

“Úgy látom, hogy az élcsapatok közelebb vannak egymáshoz, ez egy jó verseny lehet. Remélem, tényleg közelebb leszünk itt a legjobbakhoz, mint az első versenyen, de majd meglátjuk!” – tette hozzá Hamilton.