A Forma-1 gazdasági ügyeit igazgató Formula One Administration (FOA) friss éves pénzügyi jelentése szerint a csapatok között összesen 658 millió dollárt osztottak szét 2010 végén. Ez bő 20 százalékkal haladta meg a 2009-es összeget, a 2007-es összegnek pedig 164 százalékát jelentette.

A 2009-ben az F1-szakadásával fenyegető viták egyik sarkalatos pontja volt a csapatok a Forma-1 bevételeiből való nagyobb részesedése, a végül tető alá hozott, 2012-ig érvényes Concorde Agreementben sikerült 50 százalékra emelni az év végén osztandó pénzt.

A sportág működését keretbe foglaló multilaterális szerződés 2013-ban érkező megújítása előtt újra kemény csatára, hangos vitákra készülhet Bernie Ecclestone, ugyanis az olasz Austosprint értesülése szerint a korábban az oszd meg és uralkodj elv alapján kezelt, de az elmúlt pár évben erős szövetséget kialakított csapatok újabb, drasztikus emelésre hajtanak: már az F1 bevételeinek 75 százalékára tartanak igényt.   

Ecclestone-ra és az F1 jogait birtokló CVC csoportra nem csak a csapatok, a FOTA irányából nehezedik nyomás, a sportágat felügyelő Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt is egyre konfrontatívabb, nemrég arról beszélt, hogy jóval keményebben tárgyal majd az új Concorde Agreement kialakításakor.