A Sauber kiválóan kezdte a 2011-es idényt, hiszen az Ausztrál Nagydíjon az újonc Sergio Perez a hetedik, Kobajasi Kamui pedig a nyolcadik helyen ért célba. Az év végi elszámolásnál aranyat érő 10 pont azonban elúszott, miután a versenybírók a hátsó szárny szabálytalansága miatt utólag kizárták a svájci csapat autóit a futamból.  

Az idén második sauberes szezonját kezdő Kobajasi nem keseredett el túlságosan a diszkvalifikáció miatt, úgy látja, hogy az autó jó, igaz azt is kiemeli, hogy a Maláj Nagydíj eltérő körülményei miatt nem garantált a melbourne-i forma ismétlése.

“A szabály az szabály, most már nem tehetünk semmit” – mondta a japán a kizárásról. “Az én dolgom az, hogy minél gyorsabban vezessek. Az autó teljesítménye egyértelműen jó, és ez a pontok elvesztése ellenére is egy pozitívum. Még 18 futamunk van idén, szóval azt hiszem, lesz lehetőségünk visszanyerni a pontokat” – nyilatkozta Sepangban.

“Remélem, itt is rendben leszünk, ugyanúgy teljesítünk, mint Melbourne-ben. A fő különbség szerintem a hőmérséklet, azt hiszem arra oda kell figyelnünk. De pillanatnyilag bizakodók vagyunk.”

A forróság mellett az eső is hagyományos jellemzője a maláj futamnak, ezúttal mindhárom napon felhőszakadások várhatók. Kobajasi nem aggódik túlságosan emiatt, a japán szerint a csapadék inkább kiegyenlíti az esélyeket.

“Sosem lehet tudni (mit hoz az eső). A szerencsén is múlik, hol leszünk a sorban, sosem lehet tudni. Ha a miénk lenne a legjobb autó és a pole-ból indulnánk, akkor esetleg nem örülnénk neki.”