Damon Hill kellemesen és negatívan is meglepődött a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj eredményén. A kellemetlen meglepetést a Ferrari vártnál gyengébb, a kellemeset a McLaren-Mercedes erős szezonkezdése indokolta.

“Azt gondoltam, a Ferrari többet fog fejlődni és meglepett, hogy ilyen erősek voltak a McLarenek, főleg azok után, ahogy a teszteken szerepeltek” – idézi az 1996-os világbajnokot a Sporting Life honlap.

Sebastian Vettel nagy fölénnyel szerezte meg a pole pozíciót a Red Bull-lal, majd közel 23 másodperc előnnyel nyerte a versenyt Lewis Hamilton McLarenje előtt.

“A McLarenek nincsenek olyan messze. Azt gondolom, elég szoros szezon lesz, az ellenfelek hamar utolérik [a Red Bullt]. Ezt azért mondom, mert tudom, hogy nehéz mindig csúcsteljesítményt nyújtani, ha valaki majdnem tökéletes versenyautóval kezdi a szezont” – mondta Hill.

“A többiek követni fogják [a Red Bullt] és utol fogják érni, biztos vagyok benne, hogy az üldözők lemaradása hamarosan csökkenni fog. Ez az év is olyan lesz, mint a tavalyi volt: a szezon közepén lesz egy maréknyi versenyző, akik a bajnoki címért versengenek. Nem lesz sétagalopp Sebastian számára.”

Hill elsősorban a McLaren pilótáitól várja, hogy megszorongassák a Red Bullt. “Elmúltak azok az idők, amikor a McLaren kihagyta a teszteléseket, aztán elmentek az első versenyre és két másodperccel mindenkit földbe döngöltek. De most visszatértek, amikor senki sem számított rájuk. Vannak csapatok, amelyeknek olyan tehetséges és tapasztalt mérnökök dolgoznak a tervezői részlegén, hogy mindig számolni kell velük. A McLaren közéjük tartozik” – indokolta állításait Damon Hill.

A hétvégi Maláj Nagydíj után várhatóan tisztább képet kapunk a valódi erőviszonyokról.