Az idei szezonnyitó elmaradásához vezető bahreini forrongás és instabilitás az elmúlt hetekben sem sokat enyhült, sőt, a rezsim egyre inkább elnyomó rendszerként tűnik fel. A korábban az F1-es nagydíjon keresztül is épp a felvilágosultságát és barátságos mivoltát hangsúlyozni akaró királyság lassan minden vonzerejét elveszíti, így lehetséges, hogy 2011 után a Forma-1 és Bahrein útjai végképp elválnak, írja a tekintélyes szakújságíró, Joe Saward.

A szakíró szerint Bahrein pótlására ideális jelölt lehet a szomszédos Katar, hiszen az emírségben ott az F1-es színvonalnak is megfelelő, Moto GP és GP2-es futamokat már rendező – még éjszakai világítással is felszerelt – dohai versenypálya, rendelkezik a kellő pénzzel, a Williamsen keresztül már most is van F1-es kötődése, a Dakar-győztes Nasszer al-Attiyahon keresztül motorsport, a Volkswagen-csoportban bírt tulajdonrészével pedig autóipari szempontból is komolyan vehető az ország.     

Talán nem véletlent tehát, veti fel Saward, hogy értesülései szerint az F1-es csapatok a közeljövőben katari utcai bemutatót terveznek…