Egy ciklusra tervez

Egy ciklusra tervez

Jean Todtot 2009 őszén választották meg az FIA elnökének.
Akkor arról beszélt, hogy a szövetségnek rali-világbajnokság (WRC) mintájára a Forma-1-ben is szüksége lesz egy kiemelt kapcsolattartóra, aki napi szinten biztosítja a sportág felügyeletét.

A WRC-ben ezt a posztot az ír Morrie Chandler tölti be; a Forma-1-ben Gerhard Berger nevét emlegették lehetséges jelöltként.

Todt azonban mostanra meggondolta magát: már nem látja szükségét egy F1-es felügyelő kinevezésének. “Akkoriban még felületesen láttam át az FIA működését, ennek fényében hoztunk döntéseket. Legtöbbjük addig érvényben marad, amíg konstruktív, amíg elősegíti a fejlődést” – idézi az FIA elnökét blogján James Allen.

“Akkor még azt gondoltam, jó ötlet lenne egy különmegbízott minden FIA-bajnokság élére. De felülvizsgáltuk a bizottságok működését és arra jutottunk, hogy ha erős [elismert, elfogadott] elnökök vezetik őket, miért lenne szükség egy F1-es megbízottra?”

Forma-1-es felügyelő hiányában Jean Todt személyesen ellenőrzi a száguldó cirkusz ügyeit, hasonlóan elődjéhez, Max Mosley-hoz.