A Force India még 2008-ban és 2009-ben dolgoztatott az olasz Aerolab szélcsatornájában a VJM02-es és VJM03-as modellek fejlesztésénél, majd ugyanott később a Team Lotus is hasonló munkákra adott megbízást.

A Force India még tavaly gyanúsította meg az Aerolabet és akkor még Lotus Racing néven szereplő csapatot azzal, hogy a szélcsatorna üzemeltetője a rivális F1-es csapat rendelkezésére bocsájtotta a silverstone-iak szellemi tulajdonát, műszaki adatait, azaz ipari kémkedést végeztek.

A Force India a gyanú miatt felmondta a szerződését az Aerolabbel, amely az egyoldalú szerződésbontás miatt beperelte a csapatot Olaszországban, míg a silverstone-i alakulat Olaszországban és Nagy-Britanniában is feljelentette a szélcsatorna-üzemeltetetőt, a Lotust és annak technikai főnökét, Mike Gascoyne-t.

A nyomozás jelenleg is folyik Olaszországban az érintettek ellen, a brit legfelsőbb bíróság pedig tárgyalási dátumot is kitűzött a Force India keresete alapján, az Aerolab, a Team Lotus és Mike Gascoyne elvileg 2012 januárjában áll majd a bíróság elé Londonban.