A McLaren bő egy évvel ezelőtt búcsúztatta el a 2003 és 2009 között tesztpilótai szerepet betöltő Pedro de la Rosát, aki a Sauber versenyzője lett. A 39 éves spanyol nem töltötte ki az idényt a svájci csapatnál, szeptemberben Nick Heidfeld kedvéért ejtették. De la Rosa ezután az idén érkező új gumiszállító, a Pirelli fő tesztpilótája lett, de szerződése hamarosan lejár az olasz gyártónál.

A veterán pár napja arról beszélt, hogy végső célja továbbra is az F1-es versenyzői állás, de szponzorok híján erre kevés esélye van, így a tesztelői szerepet is vállalná egy élcsapatnál, ha ez nem sikerül, akkor pedig örömmel marad a Pirellinél.

A spanyol AS tudósítása szerint de la Rosa közel áll a tesztelői visszatéréshez, a lap szerint újra a McLaren alkalmazhatja, akár már az MP4-26-os jövő pénteki berlini bemutatóján is ott lehet. “Megkezdődtek a tárgyalások, és Pedro helye a Martin Whitmarsh vezette csapatnál szinte biztos. Még Lewis Hamilton is az újraalkalmazásáért lobbizott” – írta a sportlap.