Bár a négyhengeres, 1,6-os turbómotorok 2013-as bevezetésével megvalósult a Volkswagen-csoport  egyik vágya, az F1 olcsó és az utcai autókban használthoz közel álló erőforrásokkal fut majd, a német autóipari óriás egyre kevésbé lelkesedik a száguldó cirkuszos szereplésért.

Tavaly ősszel az Audit és a Porschét is hírbe hozták a 2013-as beszállással, de azóta mindkét márka igyekszik visszafogni a várakozásokat, inkább a jóval olcsóbb és nagyobb sikereket ígérő Le Mans-ra koncentrálnak.  

Az Audi motorsportfőnöke, Wolfgang Ullrich a hétvégén a Donau Kuriernek azt hangsúlyozta, hogy a márka pillanatnyilag nagyon elégedett a Német Túraautó-bajnokságbeli (DTM) és a Le Mans-ban nyújtott szereplésével.

“Ezzel együtt az Audi folyamatosan figyelemmel követi a Forma-1 helyzetét” – tette hozzá. “De az imázs szempontjából az Audi már most nagyon sportosnak és a sikeresnek számít az emberek szemében.”

Ullrich azt is megjegyezte, hogy az Audi mottója, a Vorsprung durch Technik, azaz kb. haladás a technológián keresztül az elmúlt 15 évben elvesztette az érvényességét a Forma-1-ben.