A sportkocsigyártó Lotus tavaly nyáron mutatta be Type 125-ös modelljét, egy Forma-1-es ihletésű, bivalyerős formaautót. A 650 kilós, 3,5 literes V8-as Cosworth-motorral, félautomata sebességváltóval, de az igazi formaautóktól eltérően önindítóval is ellátott, 640 lóerős járgány tesztelését ezen a héten kezdte meg a gyártó.

Az autót a Lotus Cars két pilótája, a korábban F1-est is tesztelt angol James Rossiter és a nemrég leigazolt, a Forma-1-ben 1989 és 2001 között a Tyrrellnél, a Ferrarinál, a Benettonnál, a Saubernél és a Jordannél versenyző Jean Alesi hajtotta az olaszországi Vallelungában.

“Elégedettek vagyunk az autó teljesítményével, persze vannak még javítanivalók, de ez természetes ebben a szakaszban, pont ezért tesztelünk. Jean Alesi és James Rossiter hatalmas tapasztalattal rendelkezik, aminek nagy hasznát látjuk” – mondta a Lotus motorsportfőnöke, Miodrag Kotur.

“A tesztelés mindig komoly feladat, másféle nyomást jelent, mint a versenyzés, de itt sem lehet pihenni. Élveztem az első alkalmat az autóval, nagyszerű dolog részt venni a fejlesztésben. Úgy gondolom, hogy hozzá tudok járulni, hogy a legnagyobb öröm legyen majd a vezetése” – mondta a veterán Alesi.

A Lotus a jövő héten az abu-dzabi Yas Marina pályán folytatja a munkát, mielőtt a legalább egymillió eurót felköhögni képes első 15 vásárló a volán mögé ülhet.