Bár a Volkswagen-csoport részéről tavaly ősszel egyre határozottabb hangok hallatszottak arról, hogy az autóipari óriás valamelyik márkájával beszáll a Forma-1-be, a megvalósulás esélyei egyre halványabbnak tűnnek.

Miután az FIA hivatalossá tette, hogy 2013-tól az F1-ben négyhengeres, 1,6 literes kis turbókat használnak, a VW motorsportfőnöke, Hans Joachim Stuck azt állította, hogy “a lehetséges F1-es belépés feltételei megteremtődtek”, a Porsche vezérigazgatója, Matthias Müller egy friss interjúban újra arról beszélt, hogy más sorozatok sokkal vonzóbbak számukra.

“Tagadhatatlanul vannak vonzó vonásai az F1-nek. De vannak hátrányai is: a Forma-1 nagyon drága, a siker pedig jóval kevésbe előre látható, mint más sorozatokban”‘ – mondta Müller a svájci Automobil Revue-nek.

A cégvezér szerint ők is inkább a Le Mans felé orientálódnak.

“Nem kellene feltétlenül a (szintén VW-márka) Audi ellen küzdenünk, de arra is készen állnánk, ha kell, és így két márkával is versenyezhetnénk, amivel a VW-csoport győzelmének az esélye nőne.”

Müller azt is hangsúlyozta, hogy a VW-márkáknak minél előbb meg kellene egyeznie egy, a következő évekre vonatkozó motorsport-stratégiáról.