Az egykori Tyrrell-, Benetton-, McLaren- és Jordan-pilóta, a BBC szakkommentátoraként ismert Martin Brundle Michael Schumacher mellett másokról is beszélt az Autosport magazin múlt hétvégi expóján.

A szakember kiemelte, hogy véleménye szerint a McLaren 2010-ben jól együttműködő bajnoki párosa között idén már feszültté válhat a viszony, mert mostanra Jenson Button is beilleszkedett a csapatba.

“Szerintem Jenson sokkal jobban megállta a helyét Lewisszal szemben, mint arra sokan számítottak. Két nagyszerű győzelme is volt, amelyekre bármelyik pilóta büszke lehetne. A puszta gyorsaság tekintetében valószínűleg Lewis a jobb, de Jenson volt az, aki 49 kört teljesített a gumikon abu-Dzabiban, amikor a többség 11-15 kör után már cserélt.”

“Nagyon finoman kezeli az autót, öröm nézni, ahogy vezet, mert annyira gazdaságos a stílusa – de ugyanez jelent gondot is Jenson számára, amikor az autó fickándozik. Ha összeszedi magát az időmérőkön, akkor még jobban megizzaszthatja Lewist, bár Lewis az idény végén világosan jobb volt.”

“De nem láttuk még őket összecsapni. Elég jó haverok, de nincs értelme túl jóban lenni a csapattársaddal és egyetlen másik F1-es ellenféllel sem. Szóval amikor tényleg egymás ellen küzdenek majd, szerintem nagyon másféle viszonyt láthatunk köztük.”

“Ha visszagondolunk Isztambulra, felidézzük Lewis arcát, miután Jenson úgy előzte meg, hogy nem számított rá, akkor csak egy kis ízelítőt láthattunk abból, ami még jöhet” – magyarázta Brundle.

Az angol úgy látja, hogy 2011 még a tavalyinál is erősebb versenyt és sokszínűbb eredményeket hozhat, de felteszi, hogy Sebastian Vettelnek esélye lehet a címvédésre.

“A bajnoki duplázás sosem volt könnyű az F1 elmúlt 60 évében, de Vettel esélyesnek látszik. Jól kvalifikál, jól versenyez. Ha kielemezzük 2010-et világos, hogy néhány műszaki hiba és türelmetlenkedés híján már szeptemberre bajnok lett volna.”

“Persze ott van még Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Jenson Button, Michael Schumacher, Nico Rosberg és így tovább. Mark Webber is erősebb lesz, mint valaha, de Vettelt is még nehezebb lesz megvernie, mint korábban.”

“Ha Adrian Newey megint ügyesen varázsol, Vettel nagyon-nagyon nagy esélyes lehet, de sok változás jön 2011-ben: visszatér a KERS, jön az állítható szárny és a legfőbb, az új Pirellik. Eltart majd egy darabig, míg eltalálják a gumikeverékeket és -konstrukciókat, ezért az első néhány versenyen igen különböző eredményeket láthatunk majd.”