Meggyőződése Jarno Trullinak, hogy a 2011-es szezonra túl sok változtatást vezettek be az F1-ben. Az olasz szerint a tény, hogy jövőre két Lotus is lesz a mezőnyben, egyszerre szürreális és kínos. “Túl sok új dolog van, az aerodinamikával kezdve a gumikon át a KERS-ig” – kezdte Trulli.

“Folyamatosan takarékoskodásról beszélünk, de az emberek nem értik az állandó szabályváltozásokat, elvesz a show értékéből.” Trulli csapata, a Team Lotus idén többek között a Lotus Renault ellen fog versenyezni, előbbi marad a megszokott zöld festésnél, így legalább négy darab fekete-arany autó nem lesz a mezőnyben.

“Melyik az igazi? Mi nem tudjuk, ez kínos és szürreális” – tette hozzá Trulli, akinek csapata az elhúzódó szabadságolások miatt még mindig nem tűzte ki új autója bemutatójának időpontját. Az első tesztre állítólag kész lesz, egyébként meg a szezontól nem tart a tavaly kínlódó olasz, erről csak röviden beszélt. Arról, hogy mit gondol a mai F1-ről, kicsit bővebben szólt.

“Egyik évben szenvedhetek, a másikban meg nem. Egyébként meg az elmúlt néhány évben csúnya fordulat történt az F1-ben: a szerződések egyre kevesebbet és kevesebbet érnek, csak a fizetős pilóták által hozott nagy összegek számítanak. Jelenleg csak négy csapat tud kiváló pilótákat biztosítani, a többieknél szegényesek a lehetőségek.”

“Amikor kezdtem, minőségi volt a felhozatal, mert minden csapat nyerő pilótákat akart. Manapság sok csapat költségvetését a pilóták hozzák össze. Az újak közül a Lotus a legkomolyabb csapat, de üzleti nehézségek esetén bizony pénzre lenne szüksége.”