Hivatalosan ugyan még nem erősítette meg az FIA, de a Toro Rossótól érkezett jelzések alapján a 2011-es szezonnak is Sebastian Buemivel és Jaime Alguersuarival fut neki a gárda. Helmut Marko csapattulajdonos szerint miközben Alguersuari jó úton indult el tavaly, csapattársa csak szenvedett, amelyre azonnal reagált is a svájci.

“Nem keresek kifogásokat” – mondta Buemi. “A legtöbb dologra van magyarázat, de az elemzés csapaton belül marad. Én tudom, mi történt és miért, akadt megbeszélnivaló a mérnökökkel és szerelőkkel is. Ennek nyomán már új versenymérnököm van, de ez csak az egyik olyan dolog, amellyel kapcsolatban változtatnom kell. Hamarosan lecserélem a személyi edzőmet is.”

“A jelenlegi olasz trénerem túl kevés mentális támogatást adott. Nem csak az erőnlétről és a vezetésről szól a Forma-1.” Buemi új edzője az osztrák Helmut Fink lesz, aki korábban Nick Heidfelddel dolgozott a Saubernél.

Buemi elismeri, hogy sok 2010-es hibáját magának köszönhette. “Több alkalommal is csalódást okoztam csapatomnak, amikor nem voltam elég agresszív vagy túl figyelmetlen voltam és ez balesethez vezetett. De 2010-nek már vége, biztos vagyok benne, hogy idén minden területen fejlődni fogok.”