A Spanyolországhoz tartozó Mallorca tavaly nyáron jelentkezett be Forma-1-es verseny rendezésére. A projektről azóta nem lehetett hallani, de a Baleár-szigetek legnagyobb tagján fekvő Llucmajorból most nagyon optimista hangok hallatszanak, állítólag már jövőre örömmel leváltanák az Európa Nagydíjjal küszködő Valenciát.  

A német nyelvű Mallorca Zeitung szerint a szervezők befektetőket keresnek, akik hajlandóak lennének 160-200 millió eurót költeni a verseny életre hívására.

“A projekt nem csak a településnek, de az egész szigetnek nagy gazdasági lökést adna” – mondta a Llucmajor polgármestere, Joan Jaume.

A hírek szerint Juame és a baleár-szigeteki autóverseny-szövetség képviselői már tárgyaltak Bernie Ecclestone-nal és a legutóbb az Abu-Dzabi Nagydíj megvalósítását vezető Philippe Gurdijannal.

“Ecclestone nagyon lelkes volt és biztatott minket a projekt folytatására” – állította a polgármester, hozzátéve, hogy ha minden jól megy, már 2012 őszén versenyt rendeznének.

A pálya tervezőjét, Gabriel Palmert állítólag kritikák érték a tapasztalatlansága miatt, de a mérnök azt mondta, hogy a munkája során konzultált a Ferrarival, kikérte a legpatinásabb F1-csapat véleményét is. “Az ő korrekcióikat is bevettem a tervembe” – hangsúlyozta.