19. teljes idényét kezdi idén Rubens Barrichello, a brazil szerint nemcsak ő, hanem csapata, a Williams is komoly lépéseket tett előre tavaly. Barrichello abban bízik, hogy az erős alapokat adó 2010-es szezon tapasztalatait maximálisan ki lehet használni idén.

“Örömmel figyelem, ahogy a csapat növekszik, de talán nem engem kellene kérdezni a helyzetről” – mondta Barrichello. “Én csak a jó jeleket veszem észre, a rosszakról nem veszek tudomást. Pontosan rámutattam néhány dologra az autóval kapcsolatban, amelyekből mindenki tanulhatott.”

“A 2011-es autó igencsak agresszív lett. Sok múlik a gumikon, ez már látszott a Honda-Brawn átmenet során is. A Pirelli-gumik alapvető aerodinamikai változásokat hoznak, ez segíteni fog néhány csapatot, és nem lesz annyira kedvező néhány másik számára.”

Barrichello szerint jól mennek a dolgok a KERS fejlesztésével is. “Úgy gondoljuk, erősek vagyunk, mert jó ütemben halad a munka. Pilótaszemszögből nézve csak egy dolog aggaszt, hogy túl sok gombot kell nyomkodni.” Barrichello hálás a Williamsnek, amiért minden észrevételére odafigyelnek, szerinte éppen ilyen egy jó házasság.