A sereghajtó Hispania Racing tulajdonosa, Jose Ramon Carabante nemrég azt állította, hogy a kiscsapat hamarosan nagy szponzor csatlakozását jelenti majd be, az új támogató Spanyolország öt legnagyobb cégének egyike lesz.

A spanyol Motor21.com oldal úgy tudja, hogy az említett szponzor a Ferrarit és a McLarent is támogató pénzügyi óriás, a Santander lesz. A hír szerint Carabante megtartja többségi tulajdonrészét, de a Santander is alaposan bevásárol, a csapat 40 százalékát birtokolja majd.

A pénzügyi cég beszállásával 2011-et amolyan átmeneti évnek tervezik, írja a lap, amely alatt igyekeznek kiszállni a Cosworth-szerződésből, hogy 2012-ben már a Ferrari motorjaira váltsanak. A csapat nevet is változtathat.
 
A Motor21 azt is hozzáteszi, hogy a Santanderrel együtt a spanyol veterán, Pedro de la Rosa is újra képbe került a csapatnál, a szponzor érkezését és a tapasztalt pilóta leigazolását egyszerre jelenthetik majd be.

A spanyol lap azóta közölte, hogy a Santander-sztori nem igaz, az a saját szüleményük volt csak, amelyet a Spanyolországban az április 1-éhez hasonló bolondünnep, az aprószentek napja alkalmából kreáltak.

A tulajdonos, Carabante nemrég arról is beszélt, hogy öt-hat versenyzővel tárgyalnak még 2011-ről, és hogy biztosan ott lesznek az első, februári teszten Valenciában.

Az El Mundo Deportivo úgy tudja, hogy a csapat ekkor még az idei autót küldi pályára, hogy a már ismert konstrukcióban mérhesse fel a pilótajelöltek képességeit.