A Sauber még ősszel jelentette be, hogy 2011-ben Kamui Kobayashi mellett a mexikói tehetséget, az idén a GP2-ben második helyig jutott Sergio Perezt indítja majd.

Bár a világ leggazdagabb embereként számon tartott Carlos Slim-féle Telmex támogatását élvező pilóta még csak 20 éves, egy friss interjúban arról beszélt, hogy a mostani lehetősége talán az utolsó volt a Forma-1-be való bekerülésre.

“Úgy gondolom, ez volt az utolsó esélyem, hogy az F1-be léphessek. Nehezebb lett volna a dolgom, ha még egy évet a GP2-ben töltök. A csapatokkal folyó tárgyalások félidejében a negyedik-ötödik helyen voltam (a GP2-ben), és akkor Carlos Slim elég világosan eligazított. Azt mondta, hogyha nem küzdök a bajnoki címért, akkor a csapatok nem számolnak velem, el fog úszni az esélyem” – magyarázta Perez.

Bár a GP2-ben előtte végző bajnokhoz, a venezuelai olajmilliókat a Williamshez vivő Pastor Maldonadóhoz hasonlóan Perez is szponzori támogatással érkezik, a mexikói ifjonc hangsúlyozta, hogy ő nem fizetős pilóta.

“Az F1 világa a nagy pénzek világa, és láttuk, hogy Mexikóban sokan érdeklődtek az üzleti lehetőségek iránt, ez természetesen nem jött rosszul. De már bizonyítottam, hogy jó versenyző vagyok, nem ajándékba kaptam az ülést.”