Annak ellenére, hogy 2010 folyamán a néhai alapító, Colin Chapman családja és az F1-es karrierjét a Lotusnál kezdő Nigel Mansell is támogatta az újonc Lotus Racinget, most, hogy 2011-re a sportkocsigyártó Group Lotus bevásárolta magát a Renault-csapatba, átálltak az új projekt mellé.

“Különös öröm látni a Lotus és a Renault újbóli összefogását és a legendás fekete-arany festés visszatérését, amelyben a nyolcvanas években olyan nagyságok vezettek, mint Ayrton Senna, Elio de Angelis, Johnny Dumfries és persze én magam” – nyilatkozta az 1992-es bajnok finoman elhallgatva, hogy a kisebbik, Tony Fernandes-féle Lotus ugyancsak Renault-motorokkal indul 2011-ben, valamint hogy a fekete festés visszahozását is ők jelentették be előbb.

“Nagyon hálás vagyok a Lotusnak és különösen Colin Chapmannek, aki szinte a második apám volt, és kiemelt érdeklődéssel figyelem a Hethelben (a Group Lotus központja) alakuló fejleményeket, az ígéretes utcai és versenyautós projekteket. Igazán örülök, hogy a Lotus visszatért oda, ahova tartozik, a legjobbakkal áll ki a motorsport csúcsain” – állt az angol nyilatkozatában.