Bár a 2010-es idény kezdetén az 1982-ben elhunyt Lotus-alapító, Colin Chapman családja teljes mellszélességgel támogatta a patinás nevet feltámasztó Lotus Racinget, mostanra fordult a kocka, az örökösök helytelenítik az eredeti név, a Team Lotus használatát, és a két Lotus csatájában a sportkocsigyártó Group Lotus új csapata, a Lotus Renault GP mellé álltak.

“A Chapman család izgatottan figyeli a Group Lotusnál alakuló fejleményeket, és nagyon hálás a Protonnak a jelentős befektetésért, amely biztosítja a hetheli gyár kiváló munkájának jövőjét” – szólt a közlemény.

“A családra jó benyomást tett a Lotus Racing szereplése és értékelte a Team Lotus iránti tiszteletét, azonban a dolgok megváltoztak, amikor megvonták tőlük a Lotus név használatát. 2010 folyamán a Chapman család világossá tette az érintettek számára, hogy nem szeretné, ha a Team Lotus nevet (újra) használnák a Forma-1-ben, és erre ígéretet is kapott.”

“A Team Lotus Colin Chapman motorsport-örökségét jelenti, ezt pedig a Chapman család tartotta életben a Classic Team Lotus formájában. A Group Lotus és a Team Lotus összefonódása örömteli és teljesen helyénvaló, hiszen így volt ez Colin Chapman idejében is.”
 
“A család készen áll támogatni a Group Lotust, amely a Colin és Hazel Chapman által létrehozott cég örököse. A Lotus márka a Group Lotushoz tartozik, a Lotus otthona Hethel (a sportkocsigyártó központja).”