A Forma-1 jövőre érkező gumiszállítója, az olasz Pirelli augusztusban kezdte meg az új abroncsok prototípusainak tesztelését, Nick Heidfeld, majd Romain Grosjean és Pedro de la Rosa több pályán is nyúzta a gumikat, mielőtt november végén a csapatok is kipróbálták őket Abu-Dzabiban.

A Pirelli a múlt héten folytatta le a saját, házi tesztjét, ezúttal a legutóbb szeptemberben, Olaszországban bevetett Grosjean vezette megint az új gumikkal felszerelt 2009-es Toyotát. A bahreini tesztet ugyan homokvihar hátráltatta, de a 24 éves francia pilóta nagyon elégedetten nyilatkozott végül, komoly fejlődést tapasztalt.

“Elég sokszínű programot teljesítettünk, rövid és hosszú etapokon is igyekeztünk kiismerni a keverékek viselkedését” – mondta. “Bahreinben rögtön éreztem a javulást az általam korábban Monzában használt gumikhoz képest” – tette hozzá.

A csapatok abu-dzabi tesztje után a többség úgy vélte, hogy az új gumikra való átállás nem jelent túl nagy nehézséget, nincs radikális különbség a Bridgestone-ok és az új Pirellik között, azonban az olasz gyártó abroncsainak túl gyors kopása miatt egyesek aggódtak.