Megy a szócsata a Forma-1 két Lotusa között. Dany Bahar, a Renault felvásárlásával F1-es szereplővé vált Lotus-csoport vezérigazgatója egy beszélgetésen utalt arra, hogy a cég megpróbálta elejét venni a kavarodásnak és pénzt ajánlott Fernandes Team Lotusának. Ebből az üzletből állítólag azért nem lett semmi, mert Fernandes “nevetséges és abszurd” követelésekkel állt elő, “háromszor annyi pénzt kért”, mint amennyit végül a Lotus a Renault-üzletbe invesztált.

“Érdekes arról olvasni, hogy Dany Bahar együtt akart dolgozni velünk, szerintem ezt senki nem vette észre nálunk” – vágott vissza a Twitteren Mike Gascoyne, a Team Lotus technikai igazgatója. Fernandes szerint is csak össze-vissza beszél Bahar, az állítólagos üzletből semmi nem igaz.

“Leginkább az zavart Dany Bahar nyilatkozatában, hogy azt állította, háromszor annyit kértünk, mint amennyibe a Renault került” – fogalmazott Fernandes. “Csak lássunk tisztán: azt mondták, évi 15-20 millió fontot fognak költeni a Renault-ra, vagyis ezek szerint mi 45-60 milliót kértünk. Ez több, mint az egész költségvetésünk, ez az egész történet egyszerűen nem igaz.”

Minden vita ellenére Fernandes nem zárkózik el attól, hogy véget vessen a két Lotus közötti civakodásnak. “Ha leszállnak a magas lóról végre, talán lehet róla szó.”