A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali úgy véli, nincs elég hely a versenynaptárban ahhoz, hogy Rómában és Monzában is versenyt rendezzenek.

Továbbra is folynak a találgatások, hogy Rómában rendezendő utcai Forma-1-es futamról. A város ragaszkodik hozzá, hogy ez a történelmi Olasz Nagydíj megtartása mellett történjen. Habár a Forma-1 versenyeinek száma már elérte a határt, hiszen jövőre húsz helyre látogat el a sorozat.

“Az álláspontunk egyértelmű. A csapatok beleegyezésével nő azon nemzetek száma, amelyek futamokat rendeznek. Ezért megvalósíthatatlan, hogy két verseny kapjon helyt ugyanabban az országban.”

Domenicali nem tette le voksát egyik helyszín mellett sem. Úgy gondolja, hogy a választás Bernie Ecclestone és a Formula One Management felelőssége.
“Nem a csapatok dolga meghatározni, hogy hol tartsanak versenyt. Ez a kereskedelmi jogok birtokosának döntésén múlik. Minden más csak spekuláció.”

Jelenleg Spanyolországban rendeznek két futamot. A Spanyol Nagydíj Barcelonában, míg az Európa Nagydíj Valenciában zajlik. Olaszországban hosszú évekig párhuzamosan rendezték a San Marinó-i (Imola) és az Olasz Nagydíjat (Monza).