1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve elismeri Sebastian Vettel tehetségét, de azzal nem ért egyet, hogy a németből érett versenyző vált. Főleg a friss bajnok viselkedését kritizálja. “Nagyon gyors, de úgy érzem, gondjai vannak az érzelmei kordában tartásával” – mondta Villeneuve.

“Láttam, amikor a bokszutcában mutogatott a versenybíróknak, ezt nehezen tudom összeegyeztetni ezzel a szinttel. Ilyet kisfiúk csinálnak.” Villeneuve szerint a Red Bull is hibás, hogy idáig fajultak a dolgok. “Mindig kesztyűs kézzel bántak vele, 14 évesen már tudta, hogy útja egyenesen a Forma-1-be vezet.”

“Ha hibázik, folyton azt hajtogatják neki, hogy ‘nem csináltál semmit rosszul, minden rendben van.’ Meglátjuk, hogyan reagál erre már bajnokként. Kicsit Hamilton is ilyen volt, de bajnoki címe után egy rossz szezon következett, amely férfivá edzette. Idén Vettel hülye módon kilökte a pályáról csapattársát, a Red Bull mégis azt mondta, Webber hibája volt. Kiderül, mi lesz most, vajon rosszabb lesz vagy tényleg érettebben fog viselkedni?”

“Ha úgy folytatja, ahogy Hamilton tette, még több világbajnokságot fog nyerni, egyébként soha nem fog tanulni a hibáiból.”