Minden idők legviccesebb Forma-1-es idénye lehet a következő, a mezőnyben összesen négy, fekete-aranysárgára fényezett Lotus szerepelhet, mindegyik Renault-motorral. Egyik csapat Lotus-Renault, a másik a Renault F1-es csapatával kötött stratégiai együttműködés révén Lotus Renault GP néven.

Hosszú hónapok óta megy a huzavona a Tony Fernandes-féle Team Lotus és a Lotus-csoport között a névhasználatról, megegyezés most már biztosan nem lesz. Fernandes ezt éppenséggel nem is bánja, esze ágában sincs átkeresztelni saját csapatát.

“(A Lotus-vezérigazgató) Dany Bahar tett nekünk egy szívességet” – írta a Twitteren Fernandes. “Sose voltunk jobban a jövőt és a Team Lotust illetően, úgy tűnik, hogy le akarják nyúlni a fekete-aranysárga ötletünket.” Fernandes a festésből sem enged, legalábbis erre utal, kitwittelte az egyik rajongó üzenetét is, aki szerint a csapat maradjon csak az eredeti festésötletnél, ne fényezze át az autót, az erre szánt pénzt költse inkább fejlesztésre.

A Team Lotus technikai igazgatója, Mike Gascoyne is üzent. “A Lotus olyan, mint a buszok. Éveket vársz rájuk, aztán egyszerre kettő is jön. Mi vagyunk a Team Lotus és maradunk is.”