A nyers statisztikák alapján Sebastian Vettel teljesen megérdemelten nyerte meg a 2010-es világbajnoki címet. Nemcsak, hogy a német gyűjtötte idén a legtöbb pontot, öt futamgyőzelmével Fernando Alonsóval holtversenyben végzett.

Az időmérőkön szinte verhetetlen volt a német, több mint a versenyek felén övé volt a pole, tíz időmérős győzelmével messze maga mögé utasította csapattársát, az ötször pole-os Mark Webbert. “Ha Sebastiannak több szerencséje lett volna, akár kilenc futamgyőzelmet is szerezhetett volna” – mondta a csapatfőnök, Christian Horner.

Vettel átlagos rajtpozíciója 1,95 volt idén, szemben Webber 2,79-es helyezési számával. Alonso ebben az összevetésben csak negyedik lett 5,79-es adatával, még Lewis Hamilton is elé került. Az összes időmérő eredményei alapján Vettel körönként 51 ezreddel volt gyorsabb Webbernél.

Vettel több mint kétezer kilométert töltött 2010-ben az első helyen, Webbernek csak kevesebb mint 1500 kilométerre futotta. Alonso ebben a kategóriában is csak negyedik lett. A Red Bull világbajnoka háromszor futott leggyorsabb kört, Alonsónak és Hamiltonnak ez ötször-ötször sikerült.