A Williams közvetlenül a szezonzáró után közölte, hogy míg a veterán Rubens Barrichellóval szerződést hosszabbított, megvált az újonc Nico Hülkenbergtől.

A német helyére már jó ideje a GP2 idei bajnoka, a 15 millió eurós olajpénzt hozó venezuelai Pastor Maldonado látszott esélyesnek, de a csapat nem siette el a bejelentést, Barrichello még a múlt hétvégén sem tudta megmondani, ki lesz a csapattársa, sőt még az FIA által tegnap kiadott 2011-es nevezési listán is üresen állt a Williams egyik ülése. Most vége a várakozásnak, Grove-ban megerősítették, hogy Maldonadót igazolták a jövő évre.

“Pastorra először 2007-ben figyeltem fel, amikor mesterien versenyzett Monacóban (a GP2-ben). Azóta ügyes győzelmekkel folyamatosan emlékeztetett minket a tagadhatatlan tehetségére, különösen az idei GP2-bajnokságban, amikor hat egymást követő győzelemmel új rekordot állított fel. Természetesen már ismerjük őt az Abu-Dzabiban a csapattal eltöltött tesztről, de alig várjuk, hogy a télen tovább csiszoljuk a tehetségét és eredményes idénye lehessen jövőre” – mondta Sir Frank Williams.

“Kitüntetve érzem magam, amiért a Williams engem választott az egyik versenyzőjének. Nagyszerű zárása ez az egyébként is elképesztő évemnek. Teszteltem már a csapattal Abu-Dzbiban, de így is alig várom, hogy megkezdjük a közös munkát, hogy a lehető legjobb formában kezdhessük a következő idényt” – magyarázta Maldonado.

“Én mindent beleadok a tél folyamán a felkészülésbe, és tudom, hogy a csapat is a sikeres szezonért dolgozik majd. 2011-ben majdnem harminc év után most először vezet majd venezuelai Forma-1-est, ezért nagyon szeretném jó eredményekkel meghálálni az országom támogatását, amellyel idáig juthattam” – tette hozzá.