Lewis Hamilton idén többször panaszkodott arra, hogy a McLaren nem volt elég gyors, de a hétfői első szimulátoros tesztje után kimondottan elégedetten írt a 2011-re épülő MP4-26-osról a Twitteren.

“Tegnap a McLarennél voltam, megnéztem az MP4-26-ost. Menőnek tűnik, sok-sok jó kis ötlet, fejlesztés. Tegnap a szimulátorban is voltam, először vezettem az új autót és elégedett voltam. A KERS és a hátsó szárny trükkös, de rögtön magamra találtam” – írta kedden a 2008-as bajnok.

Hamilton a McLaren által kifejlesztett, de 2011-re már betiltott F-csatornát kiváltó hátsó szárnyra célzott, abban pedig egyetért Jenson Buttonnal, hogy az általuk már 2009-ben is eredményesen használt, jövőre visszatérő KERS-szel előnyben lesznek. “A mi KERS-ünk a legjobb! Hozza majd az eredményt” – írta.

Bár a McLaren versenyzői nem vettek részt az első, abu-dzabi Pirelli-teszten, Hamilton az új gumikra is kitért:

“Az új gumik okésak, nincs nagy különbség. Azért a hátsók elég gyorsan kopnak. A teszten azért nem voltunk, mert a gumik még változnak. Az autó is változik, így legjobb volt a tesztelőkre bízni, hogy összegyűjtsék a szükséges adatokat a szimulátorhoz és a szélcsatornához.”