A Renault még mindig nem döntött arról, hogy kit ültet Robert Kubica mellé 2011-re, marad-e a szponzori pénzeket is hozó Vitalij Petrov vagy egy tapasztalt pontgyűjtőre, például Nick Heidfeldre cserélik az oroszt – bár valószínűnek látszik, hogy az újonc megtarthatja a helyét jövőre is.

Kubica szerint bonyolult a helyzet, de bízik a csapat döntésében. A holland Formule1.nl kérdésére, hogy szerinte le kellene-e cserélni Petrovot, így válaszolt:

“Nehéz jól dönteni ebben a kérdésben. A csapatnak természetesen hasznára válna egy tapasztaltabb pilóta. Újoncként nem olyan könnyű az F1, mint elsőre látszik. És persze voltak olyan újoncok is, akik rögtön az érkezésük után jól mentek.”

“Ami a jövő évi csapattársamat illeti, a csapat tudja legjobban, hogy mit akar, milyen helyzetben van” – utalt a pénzügyi szempontokra Kubica.

“Annyit mondhatok, hogy idén sok pontot veszítettünk különféle okokból, más körülmények között jobban küzdhettünk volna a Mercedes ellen. Másrészt viszont azt is figyelembe kell venni, milyen helyzetben voltunk az év elején. Méltányolni kell a döntések okait, és szerintem jó döntések születtek. A pilótafelállás megítélése attól függ, épp milyen helyzetben van a csapat.”