2013-tól várhatóan teljesen új motorszabályok debütálnak a Forma-1-ben, a kis turbómotorok több gyártó számára is vonzóvá tették a sorozatot. Nincs köztük a BMW, Mario Theissen motorsport-igazgató szerint a bajorok biztosan nem gondolják meg magukat az F1-gyel kapcsolatban.

“A visszatérés nincs a terveink között” – jelentette ki Theissen. “Világos döntést hozott a vezetőség, a túraautós sorozatokra és a sorozatgyártású modellek fejlesztésére kívánunk koncentrálni. Ennek szellemében hoztuk meg a DTM-es és néhány tengerentúli sorozattal kapcsolatos döntést, ezt az irányt követjük tovább.” Theissen szerint semmi olyasmi nem tud történni az F1-gyel, amelynek hatására a BMW számára újra vonzóvá válna a sorozat.

Theissen szólt a friss világbajnok Sebastian Vettelről is, akit még maga igazolt le tesztpilótának a BMW Sauber csapatához 2006-ban. “Fantasztikus munkát végzett, különösen az utolsó négy versenyen, amikor óriási volt a nyomás. Akkor sem veszítette el a hidegvérét, amikor nem számára kedvezően alakultak a dolgok, az öt esélyesből ő volt az, aki a hajrában egyetlen hibát sem vétett.”

“Csúcspilóta, az F1 legjobbjai között van, pedig csak 23 éves. Ha minden jól megy, még 15 éve van, amelybe jó pár vb-cím is belefér, feltéve, hogy jó autó lesz alatta.”