Szerdán és csütörtökön Spanyolországban, a valenciai Ricardo Tormo pályán folytatta a tesztelést a Pirelli, Pedro de la Rosa második alkalommal ült a Toyota tavalyi gépébe, de első ízben próbálhatta ki teljesen száraz körülmények között az új gumikat.

A két nap alatt a spanyol veterán összesen 262 kört, 1218 kilométert vezetett, a Pirelli közlése szerint a teszt végére már közel jutottak a prototípusok véglegesítéséhez, amelyeket novemberben átadhatnak a csapatoknak is.

“Ragyogó pár nap volt. A gumik még jobbak, mint vártam. Szinte hihetetlen, hogy a Pirelli ilyen rövid idő alatt ilyen jó munkát végzett. A gumiknak megvannak a saját, a mostaniaktól eltérő jellemzői, amelyeket szerintem a versenyzők is értékelni fognak jövőre. Meggyőződésem, hogy versenyképes csomagot jelentenek majd, a Pirelli érkezése jó hír a Forma-1 számára!” – nyilatkozta a tesztelés után a volt Sauber-pilóta.

“Kemény munkájával és részletes visszajelzéseivel Pedro újra bizonyította, mekkora érték ő számunkra. Kulcsszerepet visz, az általa nyújtott információk pedig még közelebb vittek a gumik végső kialakításához” – mondta a Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery.