Belekóstolt a Forma-3-ba Kiss Pál Tamás 2 A 19 éves magyar versenyző a franciaországi Nogaróban vezethette a már számos F1-sztárt kinevelő ART Grand Prix autóját egy privát teszten. Bár Tomi már szerdán sok tapasztalattal lett gazdagabb, inkább megvárja a második nap eredményét, hogy el tudja dönteni, a GP3-as vagy a Forma-3-as autó tetszik neki jobban.

“Sikeres tesztnapon vagyunk túl, kb. nyolcvan kört mentem az autóval, ami elég soknak mondható” – mesélte Kiss Pál Tamás. “Az első nap a GP3-ban is az ismerkedéssel telt és a második napon tudtam jobban odafigyelni a köridőkre, úgyhogy egyelőre még nem mondanék ítéletet a Forma-3-as autóról.”

“Az egyértelműen látszott már az első napon is, hogy az F3 és a GP3 azonos lépcső, és mind a két autó vezetése komoly kihívást jelent. Az egyik legnagyobb különbség, hogy a GP3-ason a kormányon van a váltó, a Forma-3-asnak pedig botváltója van, ami miatt sokat kell fél kézzel vezetni. A bal karom estére be is durrant tőle.”

Kiss Pál Tamás csütörtökön folytatja a tesztelést, és ígérete szerint estére már többet tud nyilatkozni a két autó közti különbségről.