Sikerként beszél a szervező KAVO a Forma-1 történetének első Koreai Nagydíjáról, amelyet előbb a kivitelezési csúszások, majd az időjárás miatt fenyegetett a törlés veszélye. Elkészültek a hivatalos statisztikák, ezek szerint 80 ezren látogattak ki a szabadedzésekre, időmérőre és versenyre.

“Örömmel tekintünk a Koreai Nagydíj sikerére és a lelkes közönségre, mely bizonyította, hogy a Forma-1-nek már most jelentős bázisa van az országban” – írta közleményében a KAVO, kiemelve, hogy a múlt hétvégi verseny csak a kezdet volt.

Alapvetően mindenki elégedett volt a szervezők munkájával, a Bridgestone azt emelte ki, hogy mindenki, aki szerepet vállalt a Koreai Nagydíj lebonyolításában, fantasztikus munkát végzett, a lotusos Mark Gascoyne azt hangsúlyozta, hogy minden szempontból történelmi versenyt láthatott a közönség.

Mark Webber is jó érzésekkel búcsúzott Koreától, annak ellenére, hogy nem fejezte be a versenyt. “Élvezetes pálya volt” – mondta Webber. “A szervezők is nagyon alkalmazkodók voltak, pénteken javasoltunk néhány változtatást, amelyeket már szombatra végrehajtottak.”