Bár a szabadedzéseken végig az élmezőnyben volt, a harmadik edzést pedig “megnyerte” Robert Kubica, a renault-s lengyel a Koreai Nagydíj időmérőjén csak a 8. helyre kvalifikálta magát, a lengyel néhány tizedet benne hagyott a gyors körében.

“Az autó sokkal túlkormányzottabb volt, mint a szabadedzésen, nem voltam teljesen magabiztos. Ha minden tökéletesen összejött volna, még pár tizeddel gyorsabb lehettem volna, de így is a határon vagyunk. Sajnos a nyolcadik rajtkocka azt is jelenti, hogy a pálya koszos oldaláról indulok – délelőtt, száraz körülmények között hatalmas különbség volt a két oldal között, de ha esik holnap, talán nem lesz akkora hátrány. Nem lesz könnyű verseny, nagyon közel vagyunk a teljesítményt tekintve, de mindent beleadok holnap délután” – nyilatkozta az időmérő után.

A Renault főnöke, Eric Boulllier szintén nem volt valami boldog, Vitalij Petrov csak a 15. lett, ami vasárnap a 20. rajtkockát jelenti majd számára a Japán Nagydíj után kapott büntetése miatt, és Kubica sem tudta hozni, amit reméltek.

“Mindegyik szabadedzésen versenyképesnek tűntünk, szóval egyértelműen kiábrándító, hogy nem tudtuk hozni ugyanezt a szintet az időmérőn. Most azonban már a versenyre kell koncentrálnunk. Tudjuk, hogy az autó gyors az egyenesekben, reméljük, hogy versenybeállításokkal versenyképes is lesz. Mindkét pilótánktól agresszív szereplést várhatunk, a cél, hogy a lehető legtöbb helyet lépjünk előre” – mondta a francia.