Nick Heidfeld idén beugorhatott a Sauberhez Pedro de la Rosa kirúgása után, a német azonban nem marad a csapatnál: Kamui Kobayashi csapattársa a mexikói Sergio Perez lesz jövőre. Heidfeld most csapatot keres, több lehetősége is van.

“Van előrelépés, de nincs semmi konkrétum” – mondta Heidfeld. “Megoldódhat gyorsan a helyzet, de akár el is húzódhat, nem tudom. Szerintem lesz helyem jövőre, de soha, semmit nem lehet biztosra venni.”

“Sajnos nemcsak azon múlik ma egy F1-es állás, hogy ki mennyire tud vezetni, mennyire tehetséges és hogyan tud beállítani egy autót. Több más faktor is szerepet játszik, ezek közül néhányban pedig nem vagyok jó: nincs mögöttem támogatás, ami sokaknak megvan.”

“Természetesen tárgyalunk szponzorokkal, de ez nem olyan egyszerű: előbb tudni szeretnék, hova igazolok, csak így ígérhetnek támogatást.” Heidfeld finom kritikát is megfogalmazott a pénzes pilótáknak bedőlő csapatok felé.

“Több olyan pilóta is volt a múltban, aki beígért 5, 10 vagy 20 millió dollárnyi szponzorpénzt. Nem értem, hogy a csapatok hogyan dőlhetnek be ezeknek újra és újra, nem egy esetben fordult elő, hogy végül semmit nem fizettek. Csak remélhetem, hogy a sorsom nem csak a pénzen múlik.”