Bár a második szabadedzés sem számít még mérvadónak, főképp nem egy vadonatúj pályán, azért mégis komolyan vehető valamennyire a Koreai Nagydíj második gyakorlása. Kiváló hétvégének nézünk elébe, hiszen az élcsapatokat nem sok választja el egymástól.

A második edzésre tovább gumizódott és tisztult a jongami aszfaltcsík, így a köridők is folyamatosan javultak, a Red Bull-os Mark Webber lágy gumival már 1:38 alá tudta szorítani legjobbját.

Az ausztrál mögött szűk kéttizeddel a ferraris Alonso végzett, míg a délelőtti legjobb, Lewis Hamilton egy kicsit több mint háromtizeddel maradt el a Red Bulltól.

A Robert Kubicából, Jenson Buttonból és Felipe Massából összeálló következő hármas már nagyobb hátránnyal, de még egy másodpercen belül zárt. Buttonnak kalandos edzése volt: a gyakorlás közepe táján egy darabig a forgalom miatt kénytelen volt “toporogni”, de rögtön utána, tiszta pályán meg is futotta az addigi legjobb időt.

A dicsőség rövid ideig tartott, ugyanis mire az angol a bokszba ért, a McLarenből már dőlt a füst, valami túlmelegedett az autóban. A problémát a szerelők megoldották, így a címvédő később újra pályára lépett.

Massa az utolsó körein arra panaszkodott, hogy a Ferrari “vezethetetlen” volt a pálya utolsó szektorában.

Sebastian Vettel ezúttal nem sokat mutatott, a német csak 1,2-re tudta megközelíteni csapattársa idejét, alig volt jobb a tempója a reanult-s Vitalij Petrovénál és a mercedeses Nico Rosbergénél, akiket viszont csak egyetlen ezred választott el egymástól. A top10-et a sauberes Kamui Kobayashi zárta, de csapattársa, Nick Heidfeld is gyakorlatilag ugyanarra volt képes a másik autóval, mint a japán.

Komoly baleset ezúttal sem történt, de a kanyarokban még mindig sokan poroltak, a hispaniás Sakon Yamamoto miatt pedig pár percre le is kellett állítani az edzést, amíg eltávolították az autóját, amivel nem sokkal előbb koccolta az egyik falat. Csapattársa, Bruno Senna autóját egészen a gyakorlás végéig szerelték, a brazil csak az utolsó percekben lépett a pályára, a Force Indiá-s Liuzzi pedig nagyjából ugyanekkor állt félre egy műszaki hiba miatt.

A Koreai Nagydíj izgalmasnak ígérkező kvalifikációja szombat reggel hétkor kezdődik.

Koreai Nagydíj, 2. szabadedzés, Jongam, 2010. 10. 22.