Mark Webber pályafutása legnagyobb lehetősége előtt áll, három futammal a vége előtt vezeti a 2010-es bajnokságot. Az ausztrál a július végi Magyar Nagydíj óta nem nyert versenyt, de a riválisok hibái, gyengébb szereplése, valamint az állandó pontgyűjtögetés miatt még most is vezet, azonban úgy érzi, a biztonság kevés lehet a hajrában.

“Még győznöm kell, és természetesen hiszem, hogy sikerülhet is. Nem számolgathatok, az nem lesz elég. Lehet, hogy az élen állok, de nem hiszem, hogy én vagyok a favorit. Azt hiszem, elég kiegyenlített a küzdelem, gyorsan változhat a helyzet. Pengeélen táncolunk, de nyugodt vagyok. Ez is csak egy újabb verseny lesz” – mondta a Koreai Nagydíj előtt.

“Ha a riválisoknak rossz hétvégéje lesz, egyértelműen nehezebb helyzetbe kerülnek, nekem pedig nyílik egy kis terem, de nem szeretnék ebből élni, mert nagyon könnyen rosszra fordulhatnak a dolgok. Jó dolog vezetni, de csak az utolsó futamon számít igazán, ez pedig még nem az lesz, ugye? Ezután is keményen kell nyomnom és a győzelmekre kell hajtanom” – értékelte a helyzetét az Alonsót és Vettelt 14 ponttal megelőző Webber.

Mivel a vadonatúj jongami pálya mindenki számára ugyanolyan ismeretlen lesz, a Red Bull-os úgy látja, hogy ez is kiegyenlíti az esélyeket, ezért szintén nem teheti meg, hogy ne adjon bele mindent.

“Odamegyünk, meglátjuk a pályát, végezzük a dolgunkat, mindenki ugyanebben a cipőben jár. Én nem dőlök hátra, nem fogom vissza magam, a pontok meg majd alakulnak maguktól. Leszegem a fejem, annyi a dolgom, hogy kiegyensúlyozottan teljesítsek. A megbízhatóság még kulcsszerepet is játszhat, nagyon sok minden előfordulhat.”