Rossi nem lesz Forma-1-es pilóta 1

Minden évben felröppen a pletyka, hogy Valentino Rossi, a kilencszeres motoros világbajnok a Ferrari pilótája lesz. Az érintett most azt állítja, nem tervez ilyen lépést.

A kilencszeres motoros világbajnok már többször kacérkodott a Forma-1-es szerepléssel, ezt bizonyítja, hogy számtalan tesztvezetésen vett részt a Ferrarinál.
Lábtörése miatt az idei világbajnokságot elvesztette, év végén pedig elhagyja a Yamaha csapatát és a Ducatinál folytatja. A spekulálók szerint ez biztos előjele annak, hogy később a Ferrari kormánya mögé ül.

A legutóbbi MotoGP-futamon arról mégis beszélt az olasz sajtónak, elképzelhetetlennek tartja, hogy a száguldó cirkuszban versenyezzen.
Ugyanakkor élesen kritizálta a Gyorsaságimotoros-világbajnokság irányítóit, akik a maláj verseny indítását későbbre halasztották, hogy elkerüljék a televíziós közvetítés ütközését a Forma-1-es Japán Nagydíjéval.

Véleménye szerint ez veszélyeztette a motorversenyzőket, mert Malajziában a késő délutáni órákban sokkal nagyobb az esélye egy kiadós zápornak, mint a nap korábbi szakaszaiban.