A Japán Nagydíj hőse egyértelműen a hazai pályán szereplő Kamui Kobayashi volt, a Sauber pilótája végigakciózta a versenyt. Kobayashi rutinos pilótákat is megetetett a visszafordítóban bemutatott manővereivel, ha kellett, kívülről is támadott. Kobayashi ismét megmutatta, milyen az igazi autóversenyzés, úgy lett hetedik, hogy a helyi idő szerint reggeli időmérőn csak 14. lett.

“A japán közönség előtt ez egy nagyszerű verseny volt” – mondta Kobayashi, akit külön rajongói szektor ünnepelt a pályán. “Karrierem során korábban sokat versenyeztem ezen a pályán, jó érzés volt visszatérni hét év után és ilyen remek eredményt elérni.”

“Összességében nagyon kemény volt a futam, nagyon elégedett vagyok az eredményemmel. Az időmérőn sajnos nem futottam jó időt, sokat kellett dolgoznunk a rajtig. Borzasztó jó érzés, hogy megérte a munka!”

“Ez a második alkalom idén, hogy mindkét autónk pontot szerzett, nagy az öröm a csapaton belül. Óriási munkát végeztek a fiúk a bokszban, én is a legjobbat próbáltam nyújtani, örülök, hogy sikerült. A rajt után láttam a baleseteket előttem, szerencsém volt, hogy nem keveredtem bele egyikbe sem. Később sem voltak könnyűek az előzések, volt néhány koccanás, az autó is megsérült, szerencsére csak könnyebben. Én sem kínoztam, ezért célba tudtam érni.”

Nick Heidfeld visszatérése utáni második versenyén rögtön nyolcadik helyet ünnepelhetett, a német is elégedetten értékelt. “Elégedett vagyok, ez a csapat idei legjobb eredménye” – fogalmazott Heidfeld. “Akár egy hellyel előrébb is végezhettem volna, de más taktikán voltam, mint Kamui, aki a friss lágy gumikkal sokkal keményebb tudott lenni.”

“A verseny elején beragadtam kicsit Barrichello mögé, a csapat jó ütemben hívott ki, ennek köszönhető a mai remek eredmény. Szingapúrhoz képest sokat fejlődtünk, alig várom a következő három versenyt!”